Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer
De Weijver 8c
1718 MS Hoogwoud
Tel: 0226 355095
E: vergadelaar@sjjo.nl
Ga naar de vorige pagina »

HIP

HIP’92(Highwood International Project) is gestart met de eerste activiteiten aan het eind van het jaar 1991. Enkele mensen uit het Jeugd en Jongerenwerk van de Gemeente Opmeer hadden ideeën om een Internationale uitwisseling te organiseren. In de zomer van 1992 is de eerste uitwisseling waarin HIP heeft deelgenomen georganiseerd in onze eigen woonplaats Hoogwoud. Het Jongerencentrum Pardoes was de locatie van waaruit de meeste activiteiten plaatsvonden., de buitenlandse gasten waren ondergebracht bij gastgezinnen in de gemeente Opmeer. Na 1992 heeft HIP meer dan 25  uitwisselingen georganiseerd en ook deelgenomen in uitwisselingen in alle uithoeken van Europa.

IPA(International Project Argos) is de uitwisselingsorganisatie uit De Weere en haar thuisprojecten in het Theresiahuis kleur geeft

IPA is ontstaan, in navolging van HIP in 1993 en heeft ook al meer dan 15 uitwisselingen georganiseerd

De programma’s van de uitwisselingen is altijd verschillend. Dit hangt samen met het land en de locatie waar de uitwisseling plaatsvindt. Ook hangt dit af van de accommodatie en de omgeving waar het geheel zicht afspeelt.. Gedurende de thuisuitwisselingen hebben we bepaalde programma onderdelen die altijd erg gewaardeerd worden door de buitenlandse gasten:

Het gebruik van een fiets voor het lokale vervoer gedurende een hele week Wadlopen Bezoek aan Amsterdam Thema gerichte activiteiten

De uitwisselingen worden financieel mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Europese Jeugd voor Europa. Daarnaast moeten we ook zelf de nodige gelden bijeenbrengen. Gedurende het jaar worden er dan ook diverse geldinzamelingsacties op touw gezet. Zo hebben honderden jongeren uit de gemeente Opmeer deelgenomen aan de uitwisselingsprojecten  en zo niet alleen hun taal, maar ook hun zelfvertrouwen opgewaardeerd.

Lees meer