Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer
De Weijver 8c
1718 MS Hoogwoud
Tel: 0226 355095
E: vergadelaar@sjjo.nl
Ga naar de vorige pagina »

Kinderdorp

Meer dan timmeren alleen! Dat is het motto van Kinderdorp Opmeer. Vanaf 1991 timmeren, bouwen en spelen honderden kinderen elke zomer vier dagen lang op recreatieterrein de Weijver. Iedereen mag meedoen. Kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen, het speciaal onderwijs en De Klink pakken hun hamer, oudste kleuters komen een dagje sfeerproeven en vrijwilligers helpen bij het bouwen van schitterende hutten en allerlei andere klussen. Zo bouwen we samen aan een prachtige, gezellig en leerzaam kinderdorp.

Een unieke ervaring voor kinderen om hier aan deel te nemen en dat zien we ook aan de deelname, bijna 75% van alle kinderen uit de Gemeente Opmeer doen meer en dat resulteert in ruim 650 deelnemers. Het aantal vrijwilligers die kinderen begeleiden ,bouwploeg, kookploeg ,EHBO en bestuur bedraagt zo'n 150

Met een unieke lichtjesoptocht door de straten van Hoogwoud worden 3 dagen volop bouwen, spelen en plezier maken afgesloten, de straten worden versierd en met veel muziek en gezang lopen er in grote groepen trots door de straten.

Ieder kind woonachtig of tijdelijk woonachtig, is welkom om mee te doen, zelfs een op een begeleiding als dit nodig is.

 

Lees meer