Stichting Jeugd en Jongerenwerk Opmeer
De Weijver 8c
1718 MS Hoogwoud
Tel: 0226 355095
E: vergadelaar@sjjo.nl
Ga naar de vorige pagina »

Tour de fris

Stichting Tour de Fris is in 2010 opgericht als een werkgroep van de Stg. International Award for Young people Opmeer. Dit als frustratie over hoe de jongeren uit onze regio in de rest van Nederland bekend staan. Door een breed vrijwilligersnetwerk in de gemeente Opmeer hebben wij regelmatig contact met andere delen van Nederland en daar buiten. Daar worden ze geconfronteerd met het imago van “onze” jongeren, als het over het gebruik van alcohol en drugs gaat, dan werd er met negatief ontzag gereageerd.

Om te bewijzen dat de jeugd uit West-Friesland meer kan dan dat hebben wij een uitdaging van formaat bedacht, laat maar zien wat je kan. Een uitdaging in de vorm van een fietstocht van ongeveer 1000 km werd de inzet. We proberen ieder jaar vanuit een andere plaats te starten zodat geen jaar hetzelfde zal zijn.

Door deze prestatie trachten wij het negatieve denkbeeld over de West-Friese jongeren positief te beïnvloeden.

Wij zijn ons bewust dat buiten het gebruik van alcohol en drugs er ook het gewichtsprobleem bij de jongeren ligt. Om hen ook bij het project te betrekken en ze te wijzen op een gezondere lifestyle en meer te sporten hopen wij hen positief te beïnvloeden.

Lees meer